Resipi.net Knowledge Base Software Logo  
Peti Besi Resipi.Net
Dapur Berasap Selepas Online  
Knowledge Base Home | Sign Up as Writer Sign Up Login
Home > Semua Kategori > Aneka Biskut > Aneka Biskut Oat > Jejari Oat
Question Title Jejari Oat

 

Sumber : Kawan Cikgu Sue

 

Bahan-bahan

250g butter

4 oz castor sugar

2 cups roll oats dikisar

2 tablespoon cocoa

2 cups flour

 

Bahan Salut

Susu tepung

Icing sugar

 

Cara Membuatnya

1. Pukul mentega dengan gula sehingga kembang.

2. Kemudian masukkan bahan-bahan lain dan adun sampai rata.

2. Gelek adunan menjadi bentuk jari.

3. Bakar dengan suhu 175 C.

4. Setelah masak gaulkan dengan gula castor dan susu tepung.

Resipi dimasukkan oleh: jeni Resipi ini telah dikunjungi sebanyak 11213 times kali.
Klik di sini untuk melihat semua resipi di bawah kategori Aneka Biskut Oat .
File Attachments File Attachments
Tiada attachment file yang bersangkutan dengan resipi ini.
Berapakah bintang yang anda berikan pada resipi ini?
User Comments Feedback Pengunjung Add Comment
User Comment amomin@ramunia.com on Mon, Oct 9th, 2006 at 6:52 AM
ari ni angin rajin menggilerz melanda kepala wa... hah, ni dia my jejari oats... tapi wa memandai2 ubah dari serbuk koko biasa, wa bubuh dark cocoa powder... kasi dia lebih negro... wahahahaha... mula2 semua bahan wa gaul ngan ujung jari. dah jadi serbuk roti, wa masukkan dalam mesin falcon tu, wa extrude kan dia guna acuan bintang yang besor tu. Punyala laju dia keluar... tak tercapai tangan seeehhhhhhhhh... tu yang korang tengok length dia tak sama. Wa tak kisah janji dia jadi jejari. So, akhirnya wa berjaya jugak buat biskut raya wa sendiri.
User Comment lynnsham@gmail.com on Mon, Oct 9th, 2006 at 6:55 AM
Jejari oats ni memang popular menjelang Aidilfitri tahun ni.. Terima kasih pada Cikgu Suria yang sudi kongsi resipi gang baik dia ni.. Jejari oats ni memang sedap!
User Comment ns3nordin@yahoo.com on Thu, Oct 12th, 2006 at 8:39 AM
Biskut ini amat sedap. Anak anak tak berhenti ngap biskut nih. Belum raya biskut dah habis. Shila just buat bebola dan tekan macam buat cookie biasa dan bila dah masak gelek dalam campuran susu tepung dan icing sugar.Terima kasih kerana sudi berkongsi resepi.
User Comment fmajal@streamyx.com on Sat, Oct 14th, 2006 at 12:32 AM
tried today... senang sungguh... n sedap.. susu tepung guna susu formula anak progress tu... lemak gila.. tp sedap..! tp memandang husband x suka sgt susu tepung ni... so sebhgan aduan kena salut ngan gula icing je... dua2 sedap n rangup..
User Comment Azie Noor on Mon, Feb 19th, 2007 at 5:20 AM
raya tahun lepas tak sempat nak buat wpun bhn2nya simple...maka semalam, sambil masak utk dinner sambil bancuh adunan biskut ni... memang betui bagai dikata, biskut ni memang sedap...i likeeeee anak maklang pun kata sedap....hub pulak nengok cam pelik jer..biskut apa nih katanya...maklang kata rupanya memang tak cantik tapi rasanya sedappppppppppppp.....takyah tunggu raya nak buat biskut, hari2 buat pun tak per...worth it to try....thks a million to kak anim...
Related Questions Resipi Berkaitan
  1. Quaker Oats Cookies
  2. Chocolate Oats Crisp
  3. Crispy Oatmeal Cookies
  4. Coconut Oat Bars
  5. Oat Square
  6. Classic Raisin Oatmeal Cookies
  7. Healthy Banana Oatmeal Power Cookies
  8. Chewy Oat & Raisin Cookies aka Biskut Lemau
Article Information Maklumat Tambahan
No Resipi: 255
Dimasukkan: 2006-10-09 6:50 AM
Rating: 4 Stars
 
Article Options Opsyen Resipi
Print Question Print Resipi Ini
Email Question Email Resipi kepada Kawan
Export to Adobe PDF Eksport ke PDF File
Export to MS Word Eksport ke MS Word
Bookmark Article
 
Search Knowledge Base Cari Peti Resipi
Google
   Copyright © ALL RIGHTS RESERVED 2007 Resipi.Net  

Powered by PHPKB Knowledge Base Software