Roti Subway

Roti Subway

Untuk mempelbagaikan masakan meatball yang dibuat hari tu, saya cuba pula satu lagi resipi bun untuk makan meatball sub ala-ala roti subway tu. Resipi ini cari di pinterest juga. Hasilnya sangat memuaskan hati. Masa lepas bakar memang keras permukaan luar rotinya. Tapi bila dah sejuk…

New York Pizza Style

New York Pizza Style

Ini base pizza yang anak saya Kak Obit buat minggu lepas. Roti Pizza yang terhasil lembut sedap pada tekak saya. Anak-anak saya suka style thin crust manakala saya pula suka yang tebal. Untuk dapatkan thin crust adunan yang terhasil dari resipi ini dibahagikan kepada 2…

Bread Bowl Mangkuk Roti

Bread Bowl Mangkuk Roti

Semalam anak request nak makan stew daging lagi. Jadi saya menggunakan instant pot untuk masak stew dan request anak saya buatkan Bread Bowl ni untuk dimakan bersama stew daging tu. Resipi Bread Bowl cari di pinterest. Resipi Stew Daging dah update beberapa minggu lepas. Resipi…

Brioche & Ayam BBQ

Brioche & Ayam BBQ

Hari ni anak saya terasa nak baking sesuatu. Dia lihat dalam peti ais ada baki buttermilk yang digunakan semasa buat Cinnamon Roll Bun hari tu. Jadi dia pun mulalah berjalan-jalan di pinterest dan terjumpa resipi ini. Resipinya sangat mudah. Tak perlu uli sampai elastik dan…

Roti Bawean (Boyan)

Roti Bawean (Boyan)

Kepada teman2….ini roti boyan (bawean). Roti ni memang seDDAP…di makan dengan sambal tumis ikan bilis . Tadinye masa baru2 nak buat roti ni …. terkial2 juga…tk tau samada nk goreng dengan minyak banyak atau goreng dgn sikit minyak…, tapi dengan pertolongan teman2 yang baik hati, akhirnya…jadi…

Cinnabon Cinnamon Rolls Copycat

Cinnabon Cinnamon Rolls Copycat

Cinnamon Roll ni anak saya Alysha yang buatkan. Umur Alysha hujung tahun ini 15 tahun. Masyaallah tabarakallah. Rajin baking senang hati maknya sebab maknya tak berapa pandai bab baking ni. Resipi asalnya dia cari di pinterest. Bun yang terhasil saya rasa memang lebih kurang cinnabon.…

Coney Dog

Coney Dog

Sumber : Sandra@AllrecipesTarikh : 28 Mei 2007 Assalamualaikum,saya sangat teruja ni. Baru lepas try resipi ni. Hehehehe. Saya memang suka makan Coney Dog. Jadi semalam surf-surf cari resipi Coney Dog Sauce. Bila tengok resipi2 yang ada nampak macam sempoi habis. Mula la rasa was-was. Takkan…