Ayam Golek Risya

Ayam Golek Risya

Ini resipi ayam golek yang dipromote baik oleh kawan baik saya. Saya try buat 2 hari lepas memang marvelous rasanya. Dan senang pulak tu. Rasa macam sambal ikan bakar yang dijual di pasar ramadan pun ada. Cubalah anda sure tak menyesal. Alina pon dah try…

Brioche & Ayam BBQ

Brioche & Ayam BBQ

Hari ni anak saya terasa nak baking sesuatu. Dia lihat dalam peti ais ada baki buttermilk yang digunakan semasa buat Cinnamon Roll Bun hari tu. Jadi dia pun mulalah berjalan-jalan di pinterest dan terjumpa resipi ini. Resipinya sangat mudah. Tak perlu uli sampai elastik dan…

Rosyanti Lemon Chicken

Rosyanti Lemon Chicken

Assalamualaikum gang, dah lama saya x menempek apa-apa kat sini. Penyakit ‘M’ banyak sangat melanda. Last weekend saya buat ‘Rosyanti Lemon Chicken’…hahaha..sempena nama sayalah tu!…’Rosemary Lemon Chicken’ nama resipi asal…bila makan rasa macam berada kat Kenny Rogers Restaurant pulakk…cuma nya saya makan dgn nasi!….takde coleslaw…apa-apa…