Sugar Cookies

Sugar Cookies

Acuan ini saya beli dah dekat 2 tahun rasanya. Tapi tak pernah lagi merasmikannya. Jadi saya pun cari-cari resipi untuk stamped cookies. Yang ini nampak simple jadi saya pun cubalah. Rasanya biasa-biasa sahaja. Ala-ala shortbread macam tu. Next time nak cuba yang ada perisa peanut…

Snow Almond

Snow Almond

Resipi kiriman – Zubaidah Che PaSumber Majalah Jelita Sept. 2007Gambar : Baya BAHAN A110 gm mentega1/2 sudu besar shorteing50 gm kastor1/2 sudu kecil esen kopi1/2 biji kuning telur BAHAN B110 gm tepung gandum25 gm nestum (kisar)1 sudu besar coffeemate35 gm tepung ubi20 gm serbuk badam…

Frambozen Kenari Jasmin

Frambozen Kenari Jasmin

FRAMBOZEN┬áCANARY/ ALMOND RASPBERRY MERINGUE SHORTBREAD Sumber : Jasmin Khalid Bahan-bahannya 2 cawan tepung serbaguna2 biji telur, diasingkan putih dan kuning telur1/2 cawan gula1/4 sudu teh garam3/4 cawan majerin atau mentega, dilembutkan1/2 cawan badam cincang1/2 cawan jem raspberi ataupun strawberi  Topping 1/3 cawan gula halus1/2 cawan…

Frambozen Kenari Abang Joe

Frambozen Kenari Abang Joe

Seperti yang telah dijanjikan ini dia resipi biskut yang nak diCSIkan tu….Abg joe tempohari pergilah rumah terbuka seorang sahabat… bila ternampakjerrr biskut ni.. maka teringatlah abg joe akan sedara2 kat RN nie….sambil buat muka seposen… abg joe merayu mintak resipinya… mula2 tu takbagi… almaklomlah dia…