Pasta Bake Ayam Kepci

Pasta Bake Ayam Kepci

Semalam hari membeli barang-barang dapur setelah 2 minggu tak keluar. Selepas habis memborang umminya dah tak larat nak masak. Pagi sebelumnya dah goreng nasi. Nasi goreng pun dah nak habis. Jadi saya mengoffer anak untuk order take-out sahaja. Memandangkan kalau KFC semua anak-anak boleh makan,…

Chicken Fajita Pasta

Chicken Fajita Pasta

Semalam anak-anak request tak nak makan nasi. Cari dalam almari ada sebungkus pasta macaroni. Dan hari tu ada test buat sendiri rempah fajita. So saya pun merayap di pinterest cari apa yang boleh dibuat dengan benda-benda ni. Terjumpalah resipi Chicken Fajita Pasta. Saya tengok beberapa…

Creamy Tomato Pasta

Creamy Tomato Pasta

Semalam saya cuba nak buat pasta yang macam saya makan di restoran Vivo, creamy tomato pasta. Di Vivo pastanya ada hirisan mushroom sahaja. Disebabkan kita masak sendiri jadi kita tambahlah apa-apa yang patut nak bagi lagi sedap di tekak kita. Google-google di pinterest dan tengok…

Mac & Cheese Dee

Mac & Cheese Dee

Ini lagi satu resipi yang meletup di RNet yang dikongsikan oleh Puteri Dee. Nak buatnya sangat simple. Ia tak macam resipi macaroni bakar yang biasa yang mana kita boleh potong ya. Yang ini kita ceduk makan dengan sudu. Senang nak buat dan enak untuk dimakan.…