Kek Buah Kukus Norazie

Kek Buah Kukus Norazie

Saya cuba resipi ni pada 19 Sept. Hari ni baru sempat ambil gambar. Terima kasih banyak pada Norazie yang sudi melayan segala pertanyaan saya sehingga terhasilnya kek seperti dalam gambar yang saya sertakan. Zie, memang macam ni ke rupanya? Bagi komen sikit. Sumber : Norazie…

Cheesecake Durian

Cheesecake Durian

Hari ini tiba-tiba teragak nak share resipi yg ku gugel ni. Tak ingat siapa lak tuan punyanya. Memang recommended sangat. Terdengar si bujang kecik bagi komen kat kakaknya, “kak rasa macam makan durian laaa” :)) So sapa yang penggemar deghoyan + xtra koles tu sila-silakan menchobak ye. Yang ini…

Cookies & Cream Cheesecake

Cookies & Cream Cheesecake

Ini cheesecake yang tak perlu dibakar. Cuma chillkan sahaja. Dibuat pada 30 September 2008 dulu. Cookies and Cream Cheesecake Sumber : The Australian Women’s Weekly (Chocolate 70 wicked recipes) Bahan-bahan 250g biskut coklat150g mentega cair2 tsp gelatin1/4 cawan air / 60 ml air360g cream cheese…

Chocolate Mousse Cheesecake

Chocolate Mousse Cheesecake

Kali ini Kak Obit cuba buat cheesecake pula. Resipi seperti biasa dia cari dari pinterest. Di sebabkan tak cukup bahan Kak Obit buat separuh adunan sahaja. Dia gunakan loyang comel 6 inci. Just nice bila tuang sikit lagi nak cecah atas rim loyang tu. Dalam…

Burnt Cheesecake

Burnt Cheesecake

Pada malam 1 Ramadan hari tu tekak ni tiba-tiba terasa nak makan ciskek terbakar tu. Tapi tak nak buat banyak-banyak. Bulan puasa nak makan banyak mana lah sangat kan. Tanya kat kawan-kawan geng RNet. Maka Ujen pun bagi satu resipi yang dia pernah buat google…

Kek Prune Kukus Leen

Kek Prune Kukus Leen

Hari nie sy nak share prune cake resipi yg sy br buat smlm.. resipi asalnye sy dpt dr rest pak amir tapi saya cuba olah & kawinkan balik jadi camni. pd saya mmg cukup moist & tak terlalu manis, rasanya ala2 fruit cake & lepas nie mmg…

Chewy Gooey Yummy Brownies

Chewy Gooey Yummy Brownies

Minggu lepas buat brownies, tak silap Diana dah tepek resepi tu, tapi terpk nak brownies yg more dense, chewy,gooey nya brownies, so lepas 3 kali of testing (yes 3x  dalam 2 hari), alhamdulillah inilah yg Mas dapat altho kalau ada masa rasanya nak try densekan lagi skit (kononlah), brownies ni memang tak…

Kek Durian Dot Dot

Kek Durian Dot Dot

Sumber & Gambar : Deeyana Musim durian dah tiba. Apa lagi demam durian lah jawabnya. Balik jer dari class tadi siang, terus jer mengadun kek. Smlm bonda beli durian tak baper elok sangat. Selain wat tempoyak ngan bubur, teringin lak wat kek durian. Alhamdulillah, keknya pun lembut dan moist. Disebabkan kat dapur…