Coney Dog

Coney Dog

Sumber : Sandra@AllrecipesTarikh : 28 Mei 2007 Assalamualaikum,saya sangat teruja ni. Baru lepas try resipi ni. Hehehehe. Saya memang suka makan Coney Dog. Jadi semalam surf-surf cari resipi Coney Dog Sauce. Bila tengok resipi2 yang ada nampak macam sempoi habis. Mula la rasa was-was. Takkan…

Donut Suria

Donut Suria

Sumber : Suria InsaniTarikh : 2005 Bahan A 3 cawan tepung3 tbsp tepung susu – guna yg dijual kat kedai bakery, as advised by sifu3 tbsp shortening3 tbsp gula pasir halus – saya biasa guna gula kaster Bahan B 200 ml air suam*2 tsp instant…

Kaswi Blackmore

Kaswi Blackmore

Hari tu beli kaswi keras plak..tak sedap…sudahnya intai2 resepi mana kaswi yg best…tertarik di hati nak cuba blackmore punya kaswi…fback memberansangkan jadi terajin plak buatlah kaswi ni malam tadi. – Mak Lang Azie Kiriman : Mak Lang AzieSumber : BlackmoreTarikh : 5 Julai 2007 Bahan…

Kuih Bakar Labu

Kuih Bakar Labu

Selepas anak2 buat revision (monthly test this week), dah jam 10.45 malam. Labu dah kukus, kalau di simpan dalam peti sejuk, lagi bertangguh la nanti, jawabnya cik tong la yang kenyang, gagah kan juga nak membuatnya, kacau, kacau, kacau, masuk oven jam 11.15 mlm, siap jam 12.30 mlm.…

Creamy Tomato Pasta

Creamy Tomato Pasta

Semalam saya cuba nak buat pasta yang macam saya makan di restoran Vivo, creamy tomato pasta. Di Vivo pastanya ada hirisan mushroom sahaja. Disebabkan kita masak sendiri jadi kita tambahlah apa-apa yang patut nak bagi lagi sedap di tekak kita. Google-google di pinterest dan tengok…

Acar Ikan Masin Bunga Kasturi

Acar Ikan Masin Bunga Kasturi

Malam tadi berpandukan resipi dari Cik Bunga ( terima Kasih )..saya try and error resipi nie ( sebab takde quantiti ). Aduuiii…selalu saya tak makan malam.Diet la konon..Malam tadi ambilsesenduk nasi…pastu tambah lagi sesenduk..tak tahan … My hubby pun dua tiga kali tambah… selalu masak…

Kek Prune Kukus Leen

Kek Prune Kukus Leen

Hari nie sy nak share prune cake resipi yg sy br buat smlm.. resipi asalnye sy dpt dr rest pak amir tapi saya cuba olah & kawinkan balik jadi camni. pd saya mmg cukup moist & tak terlalu manis, rasanya ala2 fruit cake & lepas nie mmg…

Mac & Cheese Dee

Mac & Cheese Dee

Ini lagi satu resipi yang meletup di RNet yang dikongsikan oleh Puteri Dee. Nak buatnya sangat simple. Ia tak macam resipi macaroni bakar yang biasa yang mana kita boleh potong ya. Yang ini kita ceduk makan dengan sudu. Senang nak buat dan enak untuk dimakan.…

Paru Berlada

Paru Berlada

Weekend lepas saya plan nak buat paru berlada ini untuk dimakan bersama nasi lemak. Tetapi setelah siap nasi lemak, saya pun nak kepenatan nak masak paru pulak. Jadi paru ni saya masak sehari selepas masak nasi lemak tu dan makan dengan nasi putih biasa sahaja.…

Talam Ubi Kayu

Talam Ubi Kayu

Kiriman : Rose MalikSumber : RozzanTarikh : 16 Julai 2007 Bahan- Bahan Lapisan Bawah 700 gm Ubi kayu yang telah diparut200 ml air (paip)* Gaulkan kedua2 bahan ini lalu ditapis sebentar dan ambil sagunya. 180 ml air210 gm gula melaka150 gm gula pasir * Masak…